Aceasta este o întrebare frecventă pe care o primim la Sandro Livv, o sugestie ar fi să porți ceea ce îți place și se potrivește cu locul sau evenimentul unde vei merge. Deși o elegere excelentă o putem găsi în paleta de culori cu toate subtonurile la albastru, gri și maro.  Ar trebui să alegi culoarea care să-ti exprime stilul și personalitatea.

Îmi amintesc de primul meu costum pe care l-am purtat la o nuntă  fiind invitat, a fost de culoare neagră.  Era numai bun de purtat, doar pantalonii i-am reglat după lungime.

Deși era un costum perfect pentru o nuntă, așa tip de costum în așa culoare se poartă doar la nunți sau la evenimentele de seară.

Dacă ați hotărît să purtați costume ar trebui mai întîi să vă informați despre țesături, construcție  și stil.

Dacă ați făcut deja asta puteți trece și la culori.

Dacă să revenim la întrebarea inițială, este adevărat că culoarea perfectă pentru birou este bleumarin și gri uniton. În cazul în care aceste culori vă par prea simple, nu va rămîne decît să experimentați cu modelele căci sunt foarte multe variații care pot fi schimbate.

Regula generală pentru procurarea primului costum este să evitați culoarea neagră, fiindcă este o culoare formală. Exceptie face doar cazul în care aveți nevoie exclusiv de un costum Tuxedo.

Gîndiți-vă , ce ocazii, la ce evenimente veți merge și ce fel de costum necesită, și ce culoare va fi acceptată în aceste condiții?

Cu siguranță cei mai mulți vor accepta tonuri închise de albastru, gri, de maro închis și chiar și maro deschis.

Dar cînd vorbim de primul tău costum, ar fi bine să nu alegi un costum cu textură sau imprimeu.

Motivul pentru care recomand un costum de culoare închisă este versatilitatea.

Acum că poți acoperi evenimentele formale cu acest costum, îl poți îmbrăca cu siguranță.

Cînd îți procuri un costum, trebuie să poți răspunde la 3 întrebări:

  1. Scopul costumului
  2. Unde îl voi purta
  3. Cu culoare ar reflecta mai bine stilul meu.