Nordul Italiei vestit în toată lumea cu producătorii săi de lînă, pe o rază de 50 de km îi putem găsi pe toți producatorii din top 10 la nivel mondial: Loro Piana, Ermenegildo Zegna, Cerruti, Piacenza. Pregătind colecția de vară avem nevoie de lucruri ușoare și dinamice. Proprietatea cheie a tuturor țesăturilor de vară este ușurința și compoziția. Am selectat cele mai bune patru țesături ale noii colecții.

Albastrul cerului

Un amestec de lînă, in  și mătasă este o alegere reușită pentru sacourile de vară. Datorită libertății dintre fire, țesătura respiră perfect și adaugă un volum plăcut, fără a pierde din lejeritate. Sacourile cu o astfel de țesătură cu gramajul de 230gr complet destructurate, astfel încît se vor mula perfect pe corp. Aceste țesături pot fi purtate în timpul zilei, pentru a merge la serviciu, dar și pentru ieșirele de seară, combinate în diverse moduri.

Compoziție:49% lînă / 30% mătasă/ 21% in

Gri-verde

La acest sacou se potrivesc bine pantalonii din bumbac de culoarea laptelui. Sacoul este dintr-un amestec de lînă și elastan. Am creat acest sacou complet destructurat cu o senzație de ușurință greu de imaginat. Aceasta stofă poate fi comparată cu vicuna, deoarece are o finițe superioară față de lîna tradițională.

Compoziție:98% lînă / 3% elastan

Bordo discret

Bordo, roșu este o culoare dificilă, de aceea nuanțele decid totul. Pentru a nu fi excesiv,alegem o pereche de pantaloni uniton. Datorită țesăturii cu firul dens, haina va fi durabilă și își va păstra forma.  In trecut țesătura din 3 fire, iti dadea o senzație de uscăciune. Din acest motiv am ales o țesătură compusă din cașmir și  in. Astfel oferindu-i clientului cu totul alt confort la atingere.

Compoziție:60% casmir / 40% in

Verde-oliva

Cea mai neobișnuită culoare din selecție, care imi amintește de culoarea olivei sau a fisticului. Un material compus din cașmir și in, pentru un sacou comod care îți dă senzația moliciunii cașmirului dar pe de altă parte prospețimea inului, cu siguranță îți permiți săl porți în sezonul de vară.

Compoziție:60% casmir / 40% in