Reverul e ceea ce prima ni se aruncă în ochi, ele sunt de 3 tiputi:

Reverul clasic cu tăietură la 90 grade îl putem întîlni la cele mai clasice costume.

Reverul șpliț, este o variantă mai elegantă, mai fițoasă și place mai mult bărbaților care obișnuiesc săși coase costumele și are un mare avantaj, visual face pieptul să pară mai lat și mai sportiv.

Reverul șal are o formă rotungită și este caracteristică smoking-urilor.

Anatomia costumelor nu a suferit foarte multe schimbări pe parcursul anilor doar a devenit mai perfect.

Lățimea reverului trebuie aleasă după figura fiecărui bărbat, dăcă aveți o constituție mai lunguiață atunci alegeți lățimea reverului nu mai mult de 8 cm, dar dacă aveți o constituție lată atunci lățimea perfectă la rever va fi 10-12 cm.

Buzunarele se află în 2 locuri la piept și cele laterale. Buzunarul de la piept sunt și ele de 2 tipuri:

Buzunarul care este tăiat în interiorul sacoului și are o formă un pic încovoiată în formă de bărcuță este un semn al unui costum de calitate și buzunarul care este la suprafață în formă de potcoavă. Buzunarele laterale la fel sunt de 2 tipuri, buzunarul în formă de potcoavă care sunt la suprafața sacoului și buzunarele cu clape. Buzunarul de la piept îl vom folosi doar pentru a purta batista și ochelarii.

Buzunarele interioare care se află în interiorul sacoului, aici avem o recomandare în cazul în care costumul este cusut din țesătură fină și subțire evitați să purtați lucruri în ele.

Sacourile pot fi cu un nasture și este caracteristic pentru costumele de ceremonie la smokinguri, cu 2 nasturi care sunt cele mai des întîlnite la costumele bussines și casual și cu 3 nasturi, care are mai mult un rol decorative, al 3 nasture de  cela mai multe ori nu se vede fiindcă este ascuns sub rever.

Un sfat pe care îl dăm cel mai des este să alegeți sacourile la care talia este un pic  coborîtă mai jos. Forma din fața a sacoului va emita maximal un triunghi. Dar ce facem cu bărbații care au un pic de burtă, aici regula se schibă alegem sacourile la care talia este un pic mai ridicată, și ceea ce trebuie să ascundem se va afla în partea închisă a sacoului.

Alt detaliu important este umărul sacoului și cele mai importante pe care vreau să le specific sunt cele Napolitan și Roman.

Umărul roman se caracterizează printr-o pernuță mai groasă ți umăr pronunțat. Cu asemenea umăr putem contura forma umărului și întrepta forma spatelui.

Umărul napolitan este maximal de subțire și moale. A fost conceputul mai mult din necesitatea climei locale unde este destul de cald și era nevoie de o construcție ușoară.

Minecele sacourilor au și ele cîteva forme, mai largi, foarte înguste dar noi recomandăm acea lățime care să îți fie confortabilă dar în partea de jos unde se află manjeta cămașei să fie un pic mai îngustate ca să se privească totul armonios. Nasturii de la mînecile sacourilor sunt și ele un detaliu important. La un sacou de calitate mai mereu cheutorile vor fi tăiate și funționale.

Șlițurile din spatele sacourilor sunt și ele de 2 tipuri, laterale 2 la număr sunt foarte comode cînd vă asezați, la condusul mașinei cînd dorești sa pui mina în buzunar, este mai comod. Și sacoul cu o singură șliță pe mijloc este caracteristică smoking-urilor. Și mai este și varianta costumului fară șlițuri care se recomandă mai mult bărbaților care au soldurile late și în felul acesta șlițurile nu se desfac.

Costumele corecte se coase din 3 straturi, țesătura de bază, captușeala și plastron-ul care se confecționează dintr-un strat de țesătură de coton sau in în care sunt introduse fire de păr de cal sau de cămilă.

Un asemenea sacou cu cît îl porți mai mult cu atît  aceasta își ia forma corpului celui care o poartă și devine mai comod.

Căptușeala poate fi în 3 variante. Căptușeala totală cînd tot sacoul în interior este acoperit cu căptușeală. Căptușeala poate fi doar în partea din față și spatele este gol  și este recomandat pentru sezonul cald.

Căptușeala poate avea cîteva compoziții, 2 sunt natural și a 3 artificială pe care nu o recomandăm niciodată. Căptușeala din 100% mătasă este foarte scumpă arată foarte bine și o putem întilni în cele mai neobișnuite culori, respiră bine dar ridică considerabil prețul costumului, Cel mai recomandabilă este căptușeala care se numeste Cupro, plusul cel ai mare  este că  în procesul de producere mai întii se vopsesc ațele apoi se produce tesătura deaceea niciodată nu se va decolora și nu va  lăsa pete de culoare. Este rezistentă la purtare și are aspect de mătasă.

Aici am încercat să redăm doar unele aspect importante care se regăsesc la un costum. Arta și măiestria croitorului mereu își va lăsa amprenta pe fiecare articol la care se muncește ca purtătorul să simtă ca acest lucru a fost creeat pentru el.