Deseori auzim de la croitori un limbaj pe care de cele mai multe ori nu îl ințelegem, un joc de cuvinte canvas, constucție interioara și recomandări de a folosi o țesătura ce are la baza firul de păr de cal. In aceste momente este esențial să înțelegem despre ce se vorbește.

Din păcate în limba română nu este chiar o traducere directă a termenilor care sunt folosiți de croitorii italieni, dar putem înțelege cuvântul Canvas, că este o țesătură care este folosită la scheletul costumului. Croitorii o numesc plastron și nu este un material dar o piesă compusă din 1 sau 3 straturi și este asamblată în interiorul sacoului. Se poate spune simplu: că servește ca un schelet invizibil al sacoului. Datorită lui, o țesătură fină capătă formă în spațiul tridimensional.

Cel mai des este făcut  dintr-un amestec de păr de cal, lână și in, în diferite proporții. În acest caz, părul este tăiat fin pentru a-și menține ușor forma și este țesut în baza țesăturii.

Croitorii Napolitani au schimbat în totalitate această construcție din 3 straturi și au făcuto în numele confortului. Aici este doar un singur strat de canvas principal. În zona pieptului, este întărit de un strat amplificator, formând astfel cea mai subțire garnitură. Apoi este călcat manual după ce plastronul din canvas este fixat pe țesătura principală. Acest pachet este cusut de rever cu o cusătură aproape invizibilă. Un costum bine cusut trebuie sa fie moale, să se potrivească bine siluetei, să fie ca un al 2 strat de piele pe care îl imbraci pe corpul tău.