Vesta sau costumul din 3 piese, la această temă se discută mai ales primăvara și toamna, costumul din 3 piese este mereu un costum care atrage atenția, mai este încă o caracteristică pozitivă la acest costum fiindcă poți purta socoul descheiat fără ca să pară acest lucru inestetic.

Modele de vestă sunt diferite ele pot fi cu 5 nasturi , 4 nasturi  și trei nasturi. Și mai este și vesta în două rînduri de nasturi. Tăietura și adîncimea tăieturii din față poate fi diferită în depedență de modelul dorit. Recomandăm ca vesta care este în 2 rînduri de nasturi să fie purtată cu sacoul clasic.

Vesta clasică este de forma unui cardigan la care vom purta ultimul nasture de jos mereu deschis.

Buzunarele funționale mereu vor fi un mare plus chiar dacă joacă mai mereu un rol decorativ, dar care ne va reda timpul petrecut în plus la crearea acestui articol.

Spatele la vestă mai mereu se face din căptușeala ca la sacou ca să fie comodă să alunece bine cînd îmbrăcăm sacoul. Numărul nasturilor poat fi foarte diferiți , dar clasica este de 5 nasturi.

Încă un plus a costumului în 3 piese este cînd dorești să dezbraci sacoul să rămînă un aspect plăcut, fiindcă la sfîrșit de zi cămășile mai mereu arată un pic șifonate.

Asocierea țesăturilor în costumul din trei piese mai mereu se face din aceiași țesătură dar se fac și excepții, cel mai des se poate de asortat cu culoarea la un accent pe care îl avem pe costum.

La un costum gri cu carouri albastre îl asortăm cu o vestă de culoarea albastră.

Ca regulă dacă costumul este în dungi sau carouri vesta va fi mereu uni.

Vestele mai mereu adaugă un plus de eleganța oricărui costum și un confort sporit.