Cămășile care nu au nevoie sa fie calcate exista de ani de zile, Sandro Livv a lansat recent linia de cămăși Non Iron, realizate cu o fibră de bumbac foarte lungă, care formează o țesătură dificilă care mai greu formeaza cute și care rezistă în timp.

Cămașa care nu necesita sa fie calcata sau care se calca foarte usor a început să se răspândească pe piață la începutul anilor șaptezeci, cu scopul de a oferi bărbaților un tip de cămașă  care nu necesita mult timp pentru a o calca si pe care o poti folosi si in calatorii.

Astăzi, putem spune că cămașa Non Iron reprezintă o haină inevitabilă în garderoba fiecărui bărbat. Datorită tehnologiilor moderne, tratamentul pentru a evita călcarea este aplicat cu ușurință pe țesăturile de bumbac pur de orice tip, cu posibilitatea de a crea cămăși moi, confortabile, rezistente la uzură și, desigur, elegant și rafinat în design.

Fibra inovatoare Dow XLA creată în 2006 în Elveția, este prima fibră elastică din lume rezistentă la tratamentele chimice și la temperaturi ridicate

În showroom-ul Sandro Livv puteți găsi cămăși Non Iron din 100% bumbac sau Dow XLA, iar acest lucru nu depășește 3% din compoziția totală a țesăturii.

Câteva sfaturi de spălare

Pentru a spăla o camasa Non, pur și simplu urmați instrucțiunile de pe etichetă. O regulă generală este toti nasturii sa fie inchisi, să întoarceți gâtul și mânecile cu susul în jos, pentru a împiedica să se uzeze lovind coșul și să se spele la o temperatură de 30/40 ° fără a folosi centrifuga. Apoi agățați cămașa pentru a se usca pe un umeraș, și să desfășurați atât partea din față cât și cea din spate a cămășii fără cute. În acest fel, va fi posibil să purtați imediat cămașa proaspăt uscată, sau in unele cazuri pentru a avea liniile perfecte pe camasa, cu citeva treceri line cu fierul de calcat, vor fi de ajuns pentru ca camasa sa fie perfect calcata.

Tehnologia fără fier evidențiază puritatea țesăturii oferind un confort remarcabil și de neegalat. Deoarece cămășile fără fier absorb mai puțină apă în mașina de spălat, își păstrează forma și culoarea, sunt mai puțin susceptibile să se micșoreze și să se usuce în mai puțin timp. Este ceea la ce au visat barbatii care calatoresc!