Istoria noastră a început aici, cînd l-am cunoscut pe croitorul sig. Pepe, care sa dedicat costumului  Bespoke de la vîrsta de 6 ani. Era ceva obișnuit pentru acea vreme , după război că bărbații din Napoli să-și cîștige existența.

Ca majoritatea croitorilor napoletani, a moștenit meșteșugul de a coase costumul pe măsură, după niște tehnici cu care se mîndrește.

El a plasat nasturii mai jos decât de obicei, astfel încât silueta sacourilor sale a devenit mai puțin rigidă, s-au dovedit a fi mai ușoare și mai comode.

Unul din secretele lui, este că alege întotdeauna cea mai ușoară țesătură de canvas și nu face abuz la straturile interiore ale sacoului, deoarece așa tip de sacouri ies aproape fără greutate, chiar dacă țesătura este grea.

La moment , în atelier lucrează 22 de angajați, conduși de fiul lui sig. Pepe.

„La Napoli, orice costum cusut după marimele personale se numește SU MISURA. Care include o serie de lucrări care se fac manual, cu excepția cusăturilor lungi. Acest serviciu îl recomandăm: pentru cei care au o figură complexă,  sig. Pepe determină majoritatea nuanțelor la ochi: abateri ale figurii, înălțimea umărului, lungimea necesară a sacoului. E simplu cînd faci asta de o viață.

Cu o voce liniștită sig Pepe, ne conduce prin atelier, pe fundalul sunetelor a zeci de mășini – aici lucrează doar localnici. Unii au mai mult de 40 de ani de experiență.

Acești lucrători se puteau pensiona demult, dar refuză – potrivit lui sig. Pepe, munca le dă frâu liber imaginației. Același lucru îl spune și despre el, la moment are 84 ani.

La etajul doi se taie manual fiecare costum. Presul greu cu aburi le conferă o formă sacourilor și pantalonilor, apoi fiecare sacou trece nu mai puțin de 4 operațiuni de călcare pentru că să i se contura o formă finală.

Sig. Pepe face parte din generația de aur a Sartoriei Italiene, acea generație care a schimbat în totalitate costumul bărbătesc. Într-un costum doppiopetto, cu nasturii de corn, el reprezintă o epocă trecută, dar nu moartă, când lucrurile au fost făcute conștiincios și cu sîrguință. Acest costum are mai mult de 20 de ani și este o mindrie a locurilor unde a fost cusut.

În acest costum, nu sunt detalii extreme de „design”, dar sunt acele proporții armonioase caracteristice stilului Napolitan.

De-a lungul carierei sale de 70 de ani, a cusut costume pentru cântăreți de operă, politicieni și chiar cardinali. Dar spune că pentru un croitor nu este important pentru cine coși, este important cum coși.

După cîteva ore de lucru,cataloage cu țesături și însemnările care și la moment se fac pe foaie cu pixul, Sig. Pepe își va lăsa amprenta personal pe fiecare costum SandroLivv.