La prima vedere costumele în nuanțe bleumarin par a fi plictisitoare, dar asortarea lor joacă un rol important în outfit-ul bărbătesc.

Când rostim cuvântul “bleumarin” ne referim la orice aspect al culorii albastru închis. În plus, culoarea bleumarin este fără îndoială cea mai versatilă culoare din paleta cromatică. Este greu să ne gândim ce nuanțe s-ar potrivi cu bleumarin, dat fiind faptul că reprezintă o culoare “agitată” și nu toți bărbații au curajul să o poarte.

Un costum bleumarin asortat cu o cămașă albă este alegerea potrivită pentru un mediu de lucru, iar pentru o ieșire în oraș optează pentru un costum bleumarin care se potrivește perfect cu tonuri pastelate, oferind aspect mai puțin formal. Pe de altă parte, un costum albastru închis, seara va atrage toate privirile din jur, oferindu-ți caracter și farmec. Decizia îți aparține!

Din fericire, costumele în nuanțe bleumarine, în brandurile bărbătești nu s-au pierdut, dar din contra au fost  produse nuanțe interesante ale acestui clasic onorific. Iată cum puteți face un costum bleumarin să arate cool, indiferent de ocazie.

 

FORMAL

În timp ce costumul clasic, negru care de obicei rămâne anual în vogă, costumul bleumarin este mult mai versatil și poate fi utilizat mai ușor ca și un smart-casual separat. Bărbatul care poartă la miezul nopții, costum de seară bleumarin poate într-adevăr să se evidențieze din mulțime.

Pentru purtarea unui costum bleumarin sunt valabile toate regulile obișnuite pentru asortare, dar cea mai mare atenție trebuie să fie asupra țesăturii, și anume asupra lânei și catifelei. Într-un costum din lână poți arăta mult mai scump, decât banii pe care îi ai în buzunar, dar un sacou completat cu un pulover cu gât, este alegerea excelentă pentru o ținută formală.

O versiune a sacoului de lână sau de bumbac ar putea fi mai potrivită pentru îmbrăcămintea de zi cu zi, atunci când o îl poți purta cu niște pantofi din piele și un simplu tricou. Din ce în ce mai mulți producători de costume, cum ar fi Richard James, produc costume de seară cu care reverele se potrivesc cu țesături tipizate, făcându-le mult mai ușor de purtat în timpul zilei.

LUCRU

Într-un mediu de birou, există multe de spus pentru a purta un costum bleumarin, în timp ce în jurul tău majoritatea colegilor poartă cu siguranță costume cenușii. Dorești să fii creativ? Îți asumi un risc calculat?

Dacă vrei să îmbraci un costum bleumarin la lucru, atunci trebuie să atragi o mare atenție asupra țesăturii din care este croit costumul tău. Costumele bleumarine ieftine, fabricate dintr-un amestec sintetic, vor străluci după o anumită utilizare și acest lucru rareori are un aspect bun în lumina de la birou, spre deosebire de costumele din lână care își vor păstra un luci natural. Dacă ești în căutare de a purta un costum bleumarin la locul de muncă, optează pentru o jachetă clasică cu două sau trei butoane, în timp ce o jachetă cu un singur buton va fi mai potrivită pentru petreceri sau ieșiri în oraș.

CASUAL

Costumul bleumarin – nu mai este doar o uniformă de afaceri! Costumul bleumarin poate juca, de asemenea, o parte integrantă din garderoba ta, cu condiția că respecți câteva reguli simple.

  • Pentru început, elimină sacourile cu doi și trei nasturi, alege sacourile cu un singur nasture, ținuta arată mai puțin formală și mai dinamică.
  • În al doilea rând, îți sugerăm să mergi pentru un rever înalt.
  • În cazul în care ești mai creativ, combină diferite tipuri de țesături, cum ar fi lână texturată și amestecuri de lână.
  • Cel mai bun mod de a purta un costum casual, este cu un simplu tricou de culoare neutră.
  • Deoarece bleumarinul este o culoare incredibilă de versatilă, nu-ți fie frică să adăugi culori îndrăznețe. Albul, albastrul funcționează întotdeauna bine, culorile pastelate, de asemenea, opțiuni excelente pentru tricouri.
  • Alege un sacou bleumarin lung și poartă mănuși de piele în zilele mai reci, un pulover pe gât sau pentru o ținută casual completă, încalță o pereche de adidași.