Într-un mic atelier din Piazza Bovio din Napoli, Ciro în 1939 a fondat un mic atelier pentru producerea de încălțăminte pentru bărbați. Asamblarea unei perechi de pantofi durează de la 3 zile pînă la cîteva săptămîni.

Acesta este avantajul lor că combină în mod competent metodele tradiționale de lucru cu cele mai noi tehnologii în producerea încălțămintei. Se dovedește a fi o tradiție regîndită. Și chiar mă impresionează. Indiferent de modul în care se schimbă moda, un pantof clasic pentru bărbat rămîne a fi  un Oxford sau Derby și este întotdeauna la  înălțimea eleganței.

Pantofii lui Ciro sunt pictați de el însuși, acesta este etapa sa preferată. „Nu-mi plac culorile prea strălucitoare, dar nu vreau să mă limitez la banalul negru și maro.”

Colectia este împărțită în trei părți egale oxford, derby și monchi. Poate că „monchi” cu catarame nu au fost atât de populari la început. Dar eu însumi sunt îndrăgostit doar de astfel de pantofi, aproape toți pantofii mei sunt „monchi”.

Și această iubire, cu siguranță, a fost transmisă și clienților mei obișnuiți. Ei bine, „Oxford” și „Derby” – acesta este un clasic de durată. Dar cu fiecare colecție încercăm să reiventăm forma și designul pantofului clasic, pentru a desena noi linii pe pantoful care ne este bine cunoscut.